ECHTE ZZP’ER – Ilona Kuis

ECHTE ZZP’ER – Ilona Kuis

Ilona Kuis
Trainingsacteur
Bestuurslid NVvT
Zzp’er sinds 2012


Wat doe je precies?

Als trainingsacteur word ik ingezet als leermiddel in een training,coachtraject, een assessment of als mysteryguest. Dit kan een programma zijn over bijvoorbeeld ‘hoe presenteer ik mezelf’, ‘hoe blijf je authentiek in situaties van stress’ of het onder de knie krijgen van vaardigheden als luisteren, samenvatten, doorvragen. Ik speel een personage en vertoon gedrag dat laat zien welk effect iemand kan hebben op een ander aan de hand van hoe hij of zij communiceert of zich gedraagt. Aan de hand van een concreet leerdoel, geef ik mensen feedback op welke punten zij zich kunnen verbeteren om het gewenste effect te bereiken. Wat je ziet is dat in moeilijke situaties vaak emoties vrijkomen, waardoor we vergeten na te denken en vervallen in onze automatismen. Door dit soort situaties na te bootsen en te oefenen, leren mensen om hun hersenen te gebruiken en kennis toe te passen.


Hoe ben je ondernemer geworden?

Advocaat worden was mijn grote wens, maar in mijn tienerjaren begon ik te twijfelen tussen de zakelijke richting en de toneelschool. Beide richtingen lagen mij erg goed en heb uiteindelijk uit vrije wil gekozen om de zakelijke kant op te gaan. In 2000 werd in Nijmegen een dubbelopleiding ‘Rechten en Bedrijfswetenschappen’ aangeboden en dat heb ik gedaan. Aan het einde van mijn studie liep ik stage bij advocatenkantoren en opdat moment werd mij duidelijk dat de advocatuur niet helemaal bij mij paste. Na deze ommekeer ben ik gaan reizen, heb ik nagedacht over mezelf en gekeken naar de dingen die ik van nature doe en waar ik veel plezier aan beleef. Die ingrediënten heb ik op een rijtje gezet (communicatie, theater, psychologie, mensen, onderhandelen en organiseren) en heb daar een baan bij gezocht. In 2010 ben ik begonnen als communicatietrainer. Mijn baas zei achteraf dat ik op papier de lichtste kandidaat was, maar dat mijn mini-training zeer overtuigend was. Anderhalf jaar heb ik in deze functie gewerkt, waarin ik zo nu en dan ook als trainingsacteur en presentatrice ben ingezet. Eerder in 2009 had ik al ervaring opgedaan in Suriname met trainingsacteren en wist dat dit helemaal mijn ding was.

Al eerder, zo’n vijf jaar geleden, begon het bij mij te kriebelen om zelf iets neer te zetten. Ik wilde heel graag ergens mijn eigen stempel op drukken, los van de structuur van het bedrijfsleven. Dat verlangen had ik, maar het hoe, wat en wanneer had ik nog niet uitgedokterd. In 2011 kreeg ik een terugslag en heb ik even thuis gezeten. In samenspraak met het bedrijf waar ik toen werkte, werd mij de kans geboden om voor mezelf te beginnen. Met bibberende knieën, maar met een opgelucht gevoel, heb ik afscheid genomen en ben ik gestart als zzp’er.


Hoe kom je aan je klanten?

Vanaf het begin heb ik aandacht aan alle gebieden besteed. Zakelijk, vakinhoudelijk, netwerken en online aanwezigheid. Via het netwerk dat ik had, ben ik mijn netwerk gaan vergroten door overal te roepen wat ik wilde gaan doen en kijken met wie ik in gesprek moest gaan om verder te komen. Via mijn theatergroep kwam ik in contact met iemand waarmee het erg klikte. Hij heeft me vervolgens aanbevolen bij een bedrijf waar ik als trainingsacteur aan de slag kon. Dat was mijn eerste klant.

De meeste opdrachten krijg ik via via. Ik blijf investeren in mijn contacten op een persoonlijke en kwalitatieve manier. Ik ga regelmatig naar netwerkbijeenkomsten die mij inhoudelijk iets bieden. Inhoud is belangrijk, want dan ontmoet je mensen die vanuit een gezamenlijke interesse komen. Daar voel ik me op mijn plek en kan ik mezelf op een leuke manier presenteren. Naast het netwerk gaat het om vertrouwen. Dat mensen je zien,ontmoeten en je iets gunnen. Het onderhouden van contacten gaat mij van nature goed af.

Een andere manier om aan opdrachten te komen, is het benaderen van acteursbureaus. Anoniem mijn cv sturen is niet mijn stijl, dus ik ga langs of bel op. Dit waarderen de bureaus ook. Ik kreeg bijna overal nul op rekest, gezien de meeste bureaus voldoende capaciteit hadden en geen nieuwe mensen zochten. Sinds september zie ik vooruitgang. Ik heb een aantal vaste klanten en daarnaast wat losse projecten. Het is een lastige markt, maar door een jaar lang te zaaien kan ik nu goed verdienen.


Wat vinden klanten van jou?

Marion van de Merwe (Maasstad Ziekenhuis): Sinds een klein jaartje is Ilona betrokken bij het Maasstad Ziekenhuis, waar zij trainingen verzorgt aan onze medewerkers op gebied van gastgerichtheid. De afgelopen maanden heb ik nauw en fijn met Ilona samengewerkt in de trainingen gericht op telefonische gesprekstechnieken. De doelgroep voor deze training is voornamelijk laaggeschoold en ze doen niet altijd gemotiveerd en serieus mee. Ilona blijft heel respectvol en geduldig naar de medewerkers toe, ook als er op alle gebieden flink aan de vaardigheden gesleuteld moet worden. Het geven van feedback doet zij op een manier waar de medewerker iets mee kan en waardoor de persoon het gevoel krijgt dat zij daadwerkelijk wat heeft opgestoken van de training. Samen met Ilona gaan we kijken op welke punten het draaiboek verbeterd kan worden rekening houdend met het gedrag van deze doelgroep.


Waar zitten jouw klanten?

Mijn werkgebied is West-, Midden en Zuid-Nederland, gerekend van Rotterdam tot aan Nijmegen.


Hoe regel jij het als je teveel opdrachten hebt?

Als het niet meer te behappen is, dan zeg ik nee. In het begin heb ik bewust ook nee gezegd tegen te weinig betalende opdrachten.Daarbij keek ik niet alleen naar het tarief, het ging mij er puur om dat het me iets moest opleveren. Het kan ook zitten in een nieuwe ervaring of kennis, een ander soort klant, uitbreiding van het netwerk enzovoort. Ik heb nooit uit een soort hijgerigheid ja gezegd tegen elke opdracht en dat geeft een fijn gevoel.


Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Via mijn vorige werkgever heb ik de opleiding tot trainingsacteur gevolgd. De basis had ik al in huis, vanwege mijn ervaring als communicatietrainer en omdat ik zeven jaar improvisatietheater heb gedaan. Een trainingsacteurs moet van heel veel markten thuis zijn: acteren, improviseren, kennis hebben van communicatiemodellen, feedback geven, contact kunnen maken met een ander en je dienstbaar opstellen. Ik kom met veel verschillende bedrijven en mensen in aanraking en dan is het een meerwaarde als je de taal spreekt van het bedrijf en je goed kan inleven. Door het vele reizen, de (acteer)opleidingen en mijn werkervaring bij diverse opdrachtgevers kan ik uiteen brede levenservaring putten, wat mijn werk makkelijker maakt. Dit jaar start ik met een andere trainingsacteeropleiding, want ik wil blijven leren en mezelf ontwikkelen.


Wat is je beste investering geweest?

Ik heb meerdere goede investeringen gedaan. Een daarvan is mijn website. Middels een oproep via LinkedIN heb ik iemand kunnen vinden die op vrijwillige basis mijn website heeft ontworpen (met dank aan John Lasschuit van www.kwalitisme.nl!). Het fijne van een website is dat ik één plek heb waar ik alles kan bundelen, mijn eigen verhaal over wat ik doe, de missie en visie van mijn onderneming, de contactmogelijkheden en mijn portfolio. Ik kan niet direct aantonen wat mijn website heeft opgeleverd, maar ik merk sinds driekwart jaar dat vaker onbekende mensen via de website en LinkedIN naar mij toekomen.

Verder zit ik sinds maart 2013 in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs. Dat heeft mij een vaste nieuwe klant opgeleverd en een aantal eenmalige opdrachten. Aansluiting bij de NVvT is voor mij een groeiversneller, in de zin dat het mijn netwerk verbreedt en ik veel ontwikkeling meekrijg.

Een andere investering waar ik blij mee ben, is mijn personal trainer. Ik heb voor dit jaar bewust de keuze gemaakt om mijn verdiende geld weer terug te investeren in mijzelf. Zowel vakinhoudelijk in opleidingen en cursussen, als in mijn fysieke conditie. Mentaal ben ik druk en door mijn lijf sterk te maken, komen beide beter in balans. Het levert mij helderheid en focus op, waarvan ik profijt heb in mijn werk.


Heb je ergens in geïnvesteerd wat minder goed heeft uitgepakt?

Voorheen was ik vaak geneigd om zaken te doen met mensen die ik goedkoop kon inhuren. Nu wil ik alleen met professionals werken, omdat ik de overtuiging heb dat als je de beste mensen om je heen verzamelt, je zelf sneller kan groeien. Financieel heb ik daar nu de ruimte voor en bovendien vind ik het leuk om andere zzp’ers in te huren en ze daarmee te ondersteunen in hun ondernemerschap.


Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Mijn ervaring is dat je amper kunt overzien waar je als persoon terecht komt. Vijf jaar terug was mijn leven zo anders, toen wist ik absoluut niet dat ik zzp’er ging worden en in Amsterdam zou gaan wonen. En nog eens 5 jaar daarvoor dacht ik nog dat ik advocaat ging worden… Als ik toch een uitspraak moet doen, dan ben ik over vijf jaar nog steeds zelfstandig ondernemer met een goed lopend bedrijf. Ik heb een aantal vaste grote opdrachtgevers erbij en heb een expertstatus in mijn vakgebied verworven. Door de komende jaren veel kennis en ervaring op te doen, hoop ik uiteindelijk binnen te kunnen komen bij een groot acteursbureau. Op persoonlijk vlak zie ik mezelf over een aantal jaar met een vaste partner en misschien wel een kindje.


Wanneer stop je met werken?

Geen idee, daar denk ik eigenlijk niet over na. Ik ben een bezig bijtje en vind het leuk om veel geld te verdienen. Bovendien doe ik graag dingen waar ik mezelf mee kan ontwikkelen en andere mensen mee help. Die behoefte stopt niet ineens als ik 65 ben.


Wat verdien je dan?

Ik heb geen pensioenregeling. Dit wil overigens niet zeggen dat ik daar absoluut niet over nadenk en mijn kop in het zand steek, maar ik geloof niet in de toekomst helemaal vastleggen. Zoals ik al eerder vertelde, is mijn ervaring dat het altijd anders loopt. Je kunt het leven niet grijpen, je kunt het niet maken. Het is een illusie dat je de controle hebt. Ik investeer in datgene wat nu goed voor mij is, want daar komen weer de beste keuzes uit voort. Ik ben in ontwikkeling en kan nog niet voorzien wat het concreet gaat worden. Op de achtergrond ben ik er mee bezig. Persoonlijk zie ik wel wat ineen broodfonds, dus daar wil ik me meer in gaan verdiepen.


Hoe regel jij het als je langdurig ziek wordt
?

De eerste 1,5 jaar van mijn ondernemerschap heb ik mijn tijden geld geïnvesteerd in zaken als netwerken, opleiding, marketing en acquisitie. Op termijn heb ik wel de wens om mij te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.


Hoe ziet jouw kantoor eruit?

Trainingsacteren is altijd op locatie bij de klant. Heel af en toe spreek ik met andere zzp’ers af in een café. Al het andere werk doe ik thuis, gewoon in de huiskamer met mijn laptop of op de ipad. Ik heb geen moeite om mezelf aan de gang te houden als ik thuis werk. Een eigen kantoor staat overigens wel op mijn wensenlijst. Dat wordt dan een vaste ruimte aan huis waar ik alles kwijt kan.


Hoe ben je bereikbaar voor je klanten?

Ik heb een mobiele telefoon met voicemail, een vaste lijn heb ik niet. Online ben ik per mail, via de website, LinkedIN en Facebook te vinden. Klanten bellen met name overdag. Met collega trainingsacteurs en medebestuursleden van de NVvT zit ik ook regelmatig ’s avonds te bellen. In de foto- en filmbranche zie je veelal zzp’ers en die bellen je gerust nog om negen of tien uur ’s avonds. Ik vind dit overigens geen probleem. Skypen doe ik wel, maar met klanten heeft zich dat nog niet voorgedaan.


Hoe ervaar jij jouw werkprivé balans?

Elke dag ben ik met mijn werk bezig. ’s Ochtends doe ik het rustig aan, behalve als ik naar een klant moet. Ik ben vooral een middag en avondmens en werk bijvoorbeeld van 13.00 uur ’s middags tot ’s avonds acht. Ik vind mijn werk leuk, maar soms moet ik bewust tegen mezelf zeggen, nu gaat de laptop uit en ga ik niks meer doen. Als het druk is en er zijn nieuwe werkzaamheden, dan vind ik het moeilijker om te stoppen. Voor klanten werk ik ook wel eens in het weekend. Het is ook fijn om een weekend vrij te zijn, maar dat ik een hele dag mijn laptop niet aanraak en niks zakelijks doe, dat komt eigenlijk alleen voor als ik bij mijn familie ben of naar de sauna ga. Die flexibiliteit, om op tijden te werken dat het beste aansluit bij mijn ritme en energieniveau, vind ik heerlijk.


Werk je samen en hoe heb je dat georganiseerd?

In het trainingsacteren werk ik meestal alleen met een trainer, maar bij sommige projecten zijn er twee acteurs nodig. Gelukkig heb ik een groot netwerk waar ik eventueel op kan terugvallen. Ik ben ook trouw in het opvolgen van contacten. Als ik een visitekaartje van iemand krijg, zal ik dit nooit zomaar weggooien. Behalve als er geen klik of gevoel bij was.

Ik werk veel samen met mijn twee medebestuursleden van de NVvT om de vereniging draaiende te houden. Daarnaast heb ik samen met mediatrainer Liesbeth Groenendijk een training ontwikkeld voor interviewvaardigheden voor ervaren tv- en radiojournalisten. Dit wordt een formele samenwerking zodra we dit verder uitbouwen en in de markt gaan zetten.


Waar woon je?

Sinds 4 jaar woon ik in een huurwoning in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam. Ik heb bewust voor Amsterdam gekozen voor het netwerk en de klantenkring. Het is de beste plek om te zitten in mijn vakgebied. Bovendien had ik al in meerdere steden gewoond, zoals Den Haag, Arnhem en Nijmegen en ik wilde naar een grote stad waar het bruist en het aanbod groot is.

Mijn manier van werken is dat ik heel veel vraag aan anderen. Ik doe oproepjes en dit werkt geweldig. Je hoeft maar één goed contact ertussen te hebben om te bereiken wat je wilt. Bij mijn oude werkgever had ik een oproep uitgezet en daar kreeg ik de gouden tip voor een vastgoedkantoor. Een maand voordat ik moest verhuizen, werd ik wat zenuwachtig, maar toen kreeg ik een telefoontje van de makelaar dat ik het huis mocht bezichtigen. Een week later had ik de sleutel. Ik geloof in het naar buiten brengen van wat je wilt en dat op een sympathieke manier doen, door bijvoorbeeld een tegenprestatie aan te bieden.


Kopen als zzp’er, gaat dat lukken?

Ik zie mezelf niet tien jaar in Amsterdam wonen, maar voorlopig zit ik hier prima. Ik heb niet een sterke behoefte om een eigen huis te bezitten. Mocht ik dit in de toekomst wel willen, dan ga ik het gewoon regelen. Misschien dat ik tegen muren aan loop. Dan ga ik met de mensen in gesprek, kijken wat de mogelijkheden zijn en wat nodig is om de bank te overtuigen. Ik ben ook reëel dat als ik het geld niet heb, dat de bank me geen lening moet geven. Belangrijk is om je niet af te laten schrikken door grote bedrijven, want uiteindelijk worden deze gevormd door mensen zoals jij en ik met wie je contact kan maken en die je om hulp kan vragen. Dat is beter dan je te laten tegenhouden door regels en instituties.


Wat betekent internet voor je?

Internet heb ik nodig om zichtbaar te zijn, om te netwerken,maar ook om vakinhoudelijk bij te blijven en voor collectieve verenigingen als ECHTZZP en PZO. Wel is het zo dat ik nooit alleen via het internet zal communiceren en ook het persoonlijke contact blijf opzoeken.


Welke rol spelen technologische ontwikkelingen in jouw werk?

Technologische ontwikkelingen gaan hard, maar ik ben niet bang dat het tot onmenselijke proporties stijgt. Tegenover deze ontwikkelingen zie je vaak een tegenbeweging die het weer in balans brengt. Kijk naar de smartphone. Na een tijd kwamen er signalen van irritatie en ontstonden er ideeën als stiltecoupés en het ontmoedigen van telefoons in restaurants. Je moet altijd eerst geraakt worden aan teveel aan technologie, voordat een tegenreactie in gang komt. De ontwikkelingen staan niet los van de mens. Wij zijn het die de technologische ontwikkelingen in gang zetten en de zaadjes daarvoor planten. Het komt voort uit een behoefte.

In mijn vakgebied verwacht ik dat acteurs meer en meer ingezet gaan worden via skype en dat trainingen virtueel worden aangeboden. Ook hier geldt dat we nooit helemaal digitaal gaan, want mensen zijn sociale wezens en de basisbehoefte aan menselijk contact zal dus nooit helemaal verdwijnen.

There are 8.384 comments .