ECHTE ZZP’ER – Julius Scholten

ECHTE ZZP’ER – Julius Scholten

Julius Scholten
Eigenaar Maatwerkcontact
Voorzitter stichting ICN
Orde van de 4 Musketeers
Zzp’er sinds 2008

“Ik help ondernemers zich Zelfstandig en Zichtbaar op te stellen zodat ze hun Profiel en Podium goed kunnen uitbaten. Ik maak iedereen ZZP+


Hoe ben jij ondernemer geworden? Was dat moeilijk/makkelijk?

Samen met mijn vriendin in 2002 mijn baan opgezegd, huis verkocht afscheid genomen van onze huisdieren en familie en een wereldreis gemaakt. Na ruim een jaar waren we weer terug in Nederland en zette ik mijn ondernemersplannen op papier maar werd toen ook benaderd door OHRA om daar te gaan werken in loondienst om mijn acquistietalent in te zetten en een netwerk op te bouwen. In 2004 heb ik daarom www.icn-netwerk.nl opgericht. Daar werd eigenlijk het ondernemerschap in loondienst aangemoedigd. In 2006 raakte ik geïnspireerd op en door de Week van de Ondernemer. Ik organiseerde allerlei events waar ik mijn klanten voor uitnodigde en kreeg steeds vaker de vraag of ik niet mijn klanten rechtstreeks wilde helpen met het netwerken. Heb toen mijn businessplan weer van stal gehaald en met volle verstand mijn baan in 2008 opgezegd om mijn eigen onderneming te starten. Daarna nog vaak -nu 5 jaar verder- zaken aangescherpt. Je bent nooit klaar en je moet altijd blijven sturen. Het is een proces. Het is niet makkelijk maar de beloning van je eigen werk kent een hoge tevredenheidsscore.


Hoe kom je aan je klanten?

Door mijn klanten uit te zoeken en te laten weten dat ze bij mij aan het goede adres zijn. Ik nodig ze vervolgens deel uit te maken van mijn netwerk dat ook in fysieke vorm bij elkaar komt.

Wat vinden klanten van jou?

Nick van Buitenen: Van Grafhorst Notarissen heeft in 2012 samen met Julius (Maatwerkcontact) een sociaal innovatietraject ingezet naar gerichtere marktbewerking. Doel was meer grip op de omzet te krijgen. Julius liet zien hoe partners en medewerkers van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen motiveren. De sessies met Julius leidden verrassend snel en zichtbaar tot beweging bij onze medewerkers! Ook nu nog, een half jaar later, zijn medewerkers in groepjes druk bezig “innovatie” vorm te geven. Wat een goed initiatief.


Waar zitten jouw klanten?

Geografisch vooral in het midden en westen van NL. Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Haag , Rotterdam en Arnhem. Qua doelgroep vooral bij kennisintensieve bedrijven- vaak zakelijke dienstverleners- die vooral gewend zijn te werken aan inhoud en minder aan de vorm. Denk aan advocaten, notarissen, accountants en consultants.

Hoe regel jij het als je teveel opdrachten hebt? En bij te weinig opdrachten?

Te veel opdrachten komt niet vaak voor wel tegelijk. Ik plan dat en geef mijn beschikbare tijd door. Te weinig is relatief. Bijvoorbeeld in de zomer kan je soms minder hebben maar wordt er wel veel opdrachten gepland voor na de zomer waardoor je toch een goed jaar kan hebben.


Wat doe jij deze zomer?

Genieten, nadenken over businessmodellen en ook gebruik maken van de tijd om verkennende afspraken in te plannen met potentiële opdrachtgevers. Tip: Secretaresses hebben vaak vakantie maar de directeur zit dan gewoon op zijn plek en is gemakkelijk bereikbaar!


Werk jij samen? Is dat informeel/formeel? Wat levert jou dat op?

Samenwerken wordt pas echt wat als het strategisch is. Ik heb strategische partners die mij versterken en aanvullen daar waar mijn competenties beperkt zijn. Mijn klanten zijn vaak ook onderdeel van deze strategische partners. Zo kun je wat terugdoen en ook langer met een klant in gesprek blijven.

Hoe blijf je op de hoogte van je vak?

Veel lezen, vaak online maar ook volgen van seminars en praten met en luisteren naar collega’s en klanten.


Wat is je beste investering? Met andere woorden waarom ben jij succesvol als zzp’er?

Geen tijd investeren in mensen waarvan je onderbuik zegt dat ze niet bij je passen. In het begin heb ik deze signalen nog wel eens genegeerd. Nu in deze tijden ook een kwestie van duidelijk aangeven waar je voor in bent en waarvoor niet.


Wat doe jij over 5 jaar?

Ik hoop nog veel te doen wat ik nu ook doe. Inspireren, motiveren en verzelfstandigen van mensen zodat ze zichtbaar en professioneel op het podium verschijnen. Ik voorzie wel een meer regie functie dan een actieve rol. Ik ben nu in gesprek met Hoge Scholen en Universiteiten over het onderwerp de transitie van Netwerk & Organisatie naar een Netwerk economie en maatschappij. Het bevestigen van autoriteit op dit vakgebied en doorgeven van kennis zal dan meer de boventoon gaan voeren.


Wanneer stop je met werken?

Hoop nog wel even door te kunnen. AOW is niet voldoende om van te leven. Hoop nu ook te kunnen bouwen aan zaken die op langere termijn opbrengsten genereren.


Wat verdien je dan?

Pensioen is niet voldoende. Daar zal in de komende jaren nog goed over nagedacht moeten worden.


Wat als je arbeidsongeschikt raakt?


Daarvoor een AOV afgesloten maar die kosten veel geld en je bouwt niets op bij een schadeverzekering. Daar in combinatie met pensioen is nog een wereld te winnen als het gaat om innovatieve producten die nu worden aangeboden in een doorgaans zeer traditionele markt.


Waar woon je?
In wat voor type huis (koophuis/huurhuis)?

In Amersfoort. Na onze wereldreis zijn we neergestreken in Utrecht in een huurpand in de vrije sector. Je kunt als zelfstandige gek genoeg wel huren maar niet kopen ook al is je budget toereikend.


Ervaar jij belemmeringen in jouw woningkeuze?

Aanvulling door de woningmarkt problematiek kunnen zzp’ers nauwelijks opschuiven. Waardes dalen, woekerpolissen blijken niets op te leveren dus daardoor staan veel huizen zoals dat heet onder water. Ook hier vooralsnog te weinig inventiviteit bij alle grootbanken. Ik zou wel een simpele en duurzame oplossing weten maar dat gaat ten koste van het verdienmodel op korte termijn van de banken.


Hoe ziet jouw kantoor eruit?

Het kantoor van de toekomst is mobiel, verplaatsbaar en heeft weinig om het lijf. Ik heb sinds 2004 een werkplek aan huis en dat gebruik ik nog steeds. Als het moet voer ik gesprekken aan de keukentafel waar ik ongestoord kan brainstormen maar vaker zit ik bij de opdrachtgever. Ik maak veel gebruik van het Ondernemersplaza in Amersfoort inpandig bij de KvK.

Hoe ben jij bereikbaar voor je klanten?

Mobiele telefoon, of via email. De mobiele telefoon is van alle opties voorzien dus ben altijd en overal op de hoogte.


Hoe ziet jouw werk-prive balans eruit?

De apparaten uitzetten of er niet naar kijken in de avonduren of weekend is een opgave. Toen ik vorig jaar opeens mijn mobiel kwijt was gaf dat na een tijd een soort vreemde rust.


Hoe ontvang jij je klanten?

Veelal op locatie van de klant zelf. In andere gevallen bij de Ondernemersplaza van de Kvk Amersfoort waar ik goede relaties mee onderhoud.


Heb je nog een vaste lijn? Doe je aan facetime of skype?

Heb mijn ISDN vaarwel gezegden mijn fax staat ook in het museum. Ben wel over op een vaste lijn via glasvezel en overige diensten van …KPN maar ieder voordeel….nadeel. Heb facetime maar dat gebruik ik niet en skype gebruik ik voor contacten in het buitenland.


Als je iets zou mogen veranderen aan het zzp schap (bijv. regelgeving), wat zou dat dan zijn?

De vertegenwoordiging richting overheid is nog niet goed op orde. MKB NL is er niet voor zzp’ers al zeggen ze van wel. Er is veel te verbeteren in verzekeringsland bijvoorbeeld door slim AOV en Pensioen te combineren. De banken zijn niet thuis voor zzp’ers en de afdelingen die zeggen dat ze een desk hebben bieden producten aan die weinig extra toevoegen. De fiscale bescherming is ook een heikel punt. Daar zouden de branches in de accountancy zich meer hard voor kunnen maken.

There are 8.292 comments .