Resultaten onderzoeksenquête ECHTZZP juni

Resultaten onderzoeksenquête ECHTZZP juni

Onderzoeksplatform ECHTZZP staat een maand live. Eind juni hebben we alle deelnemers van ECHTZZP gevraagd om de maandelijkse onderzoeksenquête in te vullen. Inmiddels zitten we op ruim 400 ZZP’ers die aangesloten zijn bij dit onderzoeksplatform en maar liefst 37% heeft de enquête ingevuld.

Dat is heel goed nieuws. We mikken op de 5.000 ZZP’ers zodat we meer dan 1.000 responses krijgen en echt harde zzp feiten boven tafel kunnen krijgen, dus vertel het goede nieuws, zodat politiek, belangenbehartigers en partijen kunnen zien wat de ECHTEZZP’er beweegt.

onderzoeksleider ECHTZZP“Prof.dr.mr. Leo Witvliet, onderzoeksleider van ECHTZZP.NL, verbonden aan Business Universiteit Nyenrode: de uitkomsten van eerste onderzoeksenquête laten al interessante zaken zien. Zo blijkt er bij deze meting nog wel ruimte te zijn voor (aanvullende) opdrachten, niet vreemd in deze tijd van crisis. Maar voordat wij echt wetenschappelijke waarde gaan toekennen is het belangrijk dat er een brede vertegenwoordigende laag is. Wij hebben als criterium genomen dat minsten 1000 mensen hun medewerking moeten hebben verleend aan het onderzoek, alvorens een uitspraak te doen. Wij denken dat een deelname van 1000 of meer de uitkomst van het onderzoek een goed beeld geeft van de diversiteit aan meningen en opvattingen. Wij zijn op de goede weg, maar moeten snel doorgroeien naar de 5000 deelnemers, om snel en betrouwbaar onderzoek te kunnen doen.”

Ben jij ook benieuwd wat de eerste onderzoeksenquête heeft opgeleverd aan resultaten? Kijk dan hier.

There are 8.860 comments .