De vakantie komt er weer aan!

De vakantie komt er weer aan!

De vakantie komt er weer aan! Voor de zzp’ers in de recreatie topdrukte, voor de zzp’ers in het ondersteunende onderwijs mogelijk klaarstomen voor september, maar voor grote groepen zzp’ers met kinderen ook gewoon lekker een aantal weken op vakantie. De vakantieperiode valt in op 6 juli en 1 september zitten alle kinderen weer op school.

Dick Spel
Eigenaar Dick Spel Advies en OrganisatieWat doe jij deze zomer?
Deze zomer ga ik hard doorwerken. Ik heb geen vakantie gepland. Misschien in het najaar nog een paar weken naar Zuid Afrika, waar mijn partner momenteel verblijft. Ik heb weinig behoefte aan reizen, omdat ik dit de afgelopen jaren al zoveel gedaan heb. Nu geniet ik van mijn eigen omgeving.

Het gezinsleven krijgt altijd een andere wending, want school is een trouwe bondgenoot en zo’n vakantieperiode moet er dan meestal iets extra’s geregeld worden. Hoe combineren jullie nu de vakantie en het zzp-schap?


Vrouwen, mannen en kinderen eerst?

Volgens de zelfstandige enquête arbeid (http://www.monitorarbeid.tno.nl/publicaties/zea-2012) van TNO en CBS zal een derde van alle zzp’ers nooit hun familie- of gezinsactiviteiten missen of verwaarlozen door het werk.

Over vakantie worden er geen uitspraken gedaan. Met de zomer in ons bol, betekent dit dat de gehele zomervakantie er niet gewerkt wordt? Hoe regel jij de zomer?


Of eerst het werk, dan pas de familie

Het verwaarlozen of missen van werkzaamheden door familie- of gezinsverantwoordelijkheden komt minder vaak voor, namelijk bij iets minder dan de helft van de zelfstandig ondernemers.

Al met al het is leuk te weten hoe dit nu werkt, hoe zorg jij er nu voor dat je optimaal geniet van de zomer? Verdien je dan ook minder of zijn het de lange dagen en de temperaturen die je tot jongleur van het werken en leven maakt.

Bennie Everts
HovenierWat doe je deze zomer? Dat ligt eraan welke opdrachten er op de planning staan. Mijn vrouw heeft voor ons wel een vakantie van 2 weken in de agenda gepland maar als er dan toch nog een klus tussendoor komt, dan pak ik die wel aan.

Natasha van Dalen
Management consultant

Wat doe je deze zomer? Ik ga 2 weken met mijn zoontje op de bonnefooi kamperen in Zwitserland en Italië. De rest van de zomer heb ik een combinatie van business-pleasure. Ik vind het belangrijk dat je geniet van wat je doet en dat mag ook plezier zijn. 6 weken vakantie zonder iets te doen, zie ik niet voor me. Ik vind het leuk om bezig te zijn met ontwikkelen en je talent in te zetten.

Sandra van Ooijen
Schoonheidsspecialiste

Wat doe je deze zomer? Ik kan het me permitteren om in de zomervakantie 3 weken vrij te nemen. Zes weken lukt niet meer, dan kom ik in de knoei. Tussendoor kan ik ook wel eens een weekje vrij nemen, dat vinden klanten niet erg.

There are 8.291 comments .