Gast! Wat zit er in je tas? – Interaction designer

Gast! Wat zit er in je tas? – Interaction designer

Mannen en vrouwen verschillen eigenlijk niet zoveel van elkaar… wat tas betreft dan. Gasten vinden het ook belangrijk dat een tas bijdraagt aan het voorkomen. Je moet er mee voor de dag kunnen komen, dus een linnen of plastic tas is echt nicht im Frage!

Freelance interaction designer Dimitri Visser mag in ieder geval gezien worden met z’n tas.


Wat voor tas heb jij?

Ik heb een donkergrijze Laptop Traveller van Côte&Ciel van €160,- dacht ik. Hij is gemaakt van Eco Yarn –a hard-wearing material developed through eco-friendly processes, Eco Yarnsaves precious resources while reducing our biological footprint… euhh?


Hoe draag je je tas?

Soms met strep, maar toch vaker klassiek bij de “hendels”. Daarvoor had ik deze tas juist aangeschaft.


In welke situatie gebruik je die tas?

Ik zocht dus een tas die je zowel bij de hendels als met een strep kan dragen: zakelijk versus sportief. Als zelfstandige wil ik professioneel en ordentelijk voor de dag komen, maar ook weer niet te star. Toen viel de keuze op deze tas.

Vorig jaar heb ik hem als echte travelbag gebruikt – zo wordt ‘ie ook verkocht – voor een lang weekend naar Portland in de VS. Toen beviel hij al meteen erg goed: makkelijk onder de stoel te verstouwen en veel vakjes voor m’n paspoort, telefoon, etc. Maar ik gebruik ‘m het meest als draagbare kantoor, omdat ik nogal een nomaden bestaan heb als zzp’er. Ik werk meestal op locatie bij opdrachtgevers en dus sleep ik al m’n kantoorspullen mee. De tas raakt wel bomvol als je dan ook nog een workshop hebt… Eigenlijk heb je daar weer en aparte permanente tas voor nodig. Hoppa, weer een excuus om een tas te kopen!


Wat zit er in je tas?

Het valt eigenlijk wel mee: iPad, oplader, kabel, etui, boek, altijd wat A4′tjes, pennenetui, Macbook Pro 15″, 2 notitieboekjes, zakdoeken voor je weet maar nooit, stencil, liniaal die ik eigenlijk nooit gebruik, aansteker,markers, fineliners, oud conferentie pasje, plakband en vervangende oordopjes voor elk type oor – waarom…


Het valt me op dat mannen hun portefeuille, telefoon en sleutels niet in hun tas stoppen, klopt dat?

Klopt, da’s meer iets voor vrouwen! Haha. Doe ik inderdaad zelden, alleen als ik op reis ben. M’n tas gebruik ik eigenlijk alleen voor werk en reizen. Dus het zal wel te maken hebben met de gewoonte dat je alles in broek- en jaszak meesleurt.


Wat is er handig aan jouw tas?

Veel vakken. Ideaal voor de laptop en de accessoires. Wat ook fijn is, is dat de tas zowel een zakelijke als sportieve uitstraling heeft. De hendels zijn ook goed en de snelle zijvakken zonder rits zijn handig als je op reis bent. Je kan daar makkelijk je telefoon, paspoort en beurs in kwijt.

Ik vind de lange strep wat onhandig. Die zit namelijk niet zo comfortabel om m’n schouder. Helemaal niet als de tas zwaar is. Maar al met al is het een prima tas, erg blij mee!
Bron: BikkiesBlog

There are 8.301 comments .